Besplatan webinar: Freelancing 101

Besplatan webinar: Freelancing 101

Freelancing je, jednostavno rečeno, honorarno zaposlenje koje nezavisni pojedinci obavljaju za fizički udaljene klijente. Pretpostavlja se da je jedna trećina radnog stanovništva Evrope i Sjeverne Amerike zaposlena upravo na ovaj način, a zbog najnovijih globalnih okolnosti u kojima mnogi pribjegavaju slobodnom radu o kuće, taj broj neprestano raste.

U Bosni i Hercegovini sve je više zainteresovanih za ovu vrstu samozaposlenja, ali i dalje ostaje tema o kojoj se malo razgovara u javnosti. Jedan od razloga jesu legalna ograničenja koja mnogi uspješni honorarci prevazilaze na mjesečnom nivou, ili njihovo nepoznavanje u slučaju tek zainteresovanih početnika. U njihovom slučaju, najčešća pitanja sa kojima počinje svaka priča o freelancing-u jesu:

Kako početi freelancing karijeru?
Da li je freelancing bolje rješenje za početnike u određenoj oblasti ili osobe sa iskustvom?
Gdje pronaći klijente i kako osigurati fer naplatu?
Pred nepoznanicama najbolje govori iskustvo. Zato smo razgovarali sa jednim ostvarenim grafičkim dizajnerom iz Bosne i Hercegovine koji se oprobao u freelancing karijeri. Upoznajte se sa njegovom pričom i poslušajte savjete koji vam mogu olakšati put kroz novu karijeru. Razgovor sa Markom Lisicom pogledajte ispod.

Reklama

  • O NAMA
  • BLOG
  • EDUKACIJA
  • FREELANCE PLATFORME
  • DESAVANJA
  • KONTAKT

Dobijajte redovno naše najnovije vijesti, članke i izvore u vaš inbox.


© Copyright © 2024 Freelancing by JSGuru & MarketMakers. Sva prava zadržana.

Freelancing instagram