Im_passionate_about_9d0eebcfe9

Koliko ste puta do sada popunjavali sekciju "O meni" na raznim sajtovima, platformama, pišući biografiju ili se predstavljali klijentu? Da li ste i vi jedna od onih osoba koja je tom prilikom upotrebila frazu "I'm passionate about..."? 

Možda niste svesni ali ova fraza postala je gotovo univerzalna širom sveta i proglašena je za najmasovnije korišćenu frazu na svetu. 

 Iako je njena svrha da izrazi entuzijazam ili duboko interesovanje za određenu temu ili aktivnost, kao i ozbiljno posvećenje toj oblasti, često može delovati kao kliše. 

Masovno korišćenje istih fraza može narušiti jedinstvenost i autentičnost vašeg profila ili predstavljanja. Klijenti prepoznaju fraze koje se često ponavljaju i mogu ih percipirati kao nedostatak originalnosti. Umesto toga, pruža vam se prilika da unesete malo svežine u vaše predstavljanje. Upotreba drugih uvodnih fraza, koje odražavaju vašu ličnost, iskustvo i jedinstvene karakteristike, može pomoći da se istaknete i privučete pažnju klijenata. Kroz narednih 20 alternativa možete sa lakoćom preneti svoju stručnost, profesionalizam i entuzijazam na način koji će biti zapažen i pamćen.

Ako želite da budete formalni i potpuno profesionalni, predlažemo neke od ovih fraza:

 1. I believe in…

 2. I saw a need for…

 3. I work sincerely to…

 4. I firmly stand by…

 5. My calling is to…

 6. Founded on a desire to…

 7. I’m driven to…

 8. I’m laser-focused on…

 9. I’m inspired to...

 10. My mission is… 

   

Ako ipak želite da budete manje formalni i zvučite kreativnije, onda možete pokušati sa nekom od ovih:

 1. ______ fills my cup.

 2.  ______ is my cup of tea.

 3. I nerd out over…

 4. I’m happiest when I…

 5. ______ gets me out of bed each morning, sometimes too early.

 6. _____ lights me up

 7. _____ sets my soul on fire.

 8. I’m all about…

 9. Hooking people up with…

 10. I’m obsessed with…


Budite slobodni da izađete iz okvira i za sebe izaberite neku drugu frazu koja najbolje opisuje ono što radite. Klijente će ohladiti preterana upotreba uobičajenih fraza, i o sebi ćete stvoriti sliku da niste želeli da se potrudite čak ni oko svog prestavljanja, pa samim tim će to baciti upitnik i na vaš budući rad. Smanjićete sebi šanse da budete angažovani. 

Svaki freelancer zna koliko je prvi utisak ključan u poslovanju. I upravo zato, treba da obratimo pažnju na svaki detalj. S vremena na vreme, prođite kroz svoj opis, portfolio i svoj uvodni govor i potrudite se da pronađete one neuobičajene elemente koji će vas izdvojiti iz mase standardnih predstavljanja. Kreativnost i originalnost su ključne. Ne bojte se biti svoji i nezaboravni jer će vam to pomoći da se izdignete iznad konkurencije i ostavite dubok utisak na vaše buduće klijente. 

Prvi utisak je prilika koja se ne sme propustiti. Nemojte da vas u startu odbiju jer ste i vi "...passionate about..."!


Srećan freelancing!